Dođite na završnu priredbu!
Pridružite nam u subotu 21. lipnja 2008. godine s početkom u 15h u Studentskom centru u Zagrebu na završnoj priredbi kampanje “Šutnja nije zlato”.

U Studentskom centru očekujemo brojne goste/gošće te više od 800 učenika/ca srednjih škola i njihovih profesora/ica iz čitave Hrvatske koji/e su aktivno sudjelovali/e u kampanji. Rezultati njihovog  višemjesečnog rada su 25 filmova, 16 kazališnih predstava, stripovi iz 12 škola i 10 novinarskih radova, a više informacija o aktivnostima nalazi se na poddomeni web stranice SeZaM www.sezamweb.net/sutnjanijezlato.

PROGRAM ZAVRŠNE PRIREDBE "ŠUTNJA NIJE ZLATO"  
15:00h SVEČANA DODJELA NAGRADA – KINO SC
16:00h PROJEKCIJA NAGRAĐENIH FILMOVA – KINO SC
16.30h IZVEDBA NAJBOLJE KAZALIŠNE PREDSTAVE – KINO SC
17:00h IZLOŽBA STRIPOVA I NOVINARSKIH RADOVA – KLUB SC
17:30h KONCERT GRUPE „LE MONDE“ – DVORIŠTE SC-a
19:00h ZAVRŠETAK PROGRAMA

Kampanju su pokrenule udruge CESI i O.M.G.  s ciljem razvijanja svijesti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka rodno uvjetovanog nasilja kod mladih te razvijanja svijesti o odgovornosti mladih koji će u budućnosti aktivno sudjelovati u donošenju društvenih odluka.
Kampanja je osmišljena na osnovu istraživanja nasilja u adolescentskim vezama koji su objavljeni u publikaciji "Nasilje ne prolazi samo od sebe".  Medijski dio kampanje sastoji se od četiri televizijska spota koje je režirala Ivona Juka a koji obuhvaćaju teme obiteljskog nasilja, silovanja na spoju, trgovine ženama i djevojkama dok četvrti ukazuje da se radi o oblicima rodno uvjetovanog nasilja. U edukativnom dijelu kampanje sudjelovalo je 60 škola iz cijele Hrvatske, čiji su profesori/ice završili/e seminare te nakon toga zajedno s učenicima i učenicama radili na kreiranju kazališnih predstava, filmova, stripova i novinarskih radova na temu nasilja.
 
Kampanju su financijski podržali: Europska komisija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, CARE International, Veleposlanstvo Kraljevine Norveške, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Veleposlanstvo Finske; medijski prostor su osigurali  Hrvatska radio televizija, RTL, Hrvatski radio i Radio Sljeme,  Večernji list, dok je mjesta za billboarde osigurala tvrtka PIO.
 

 

Cesi 2007 - 2008 / powered by Joomla and NGO Studio